Wie zijn wij?

Kristel

Leeftijd: 25 jaar
Fietsen: Sensa Giulia G3,
Sensa Merano FS 60

Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met wielrennen door mijn zwager. Samen met het gezin waren wij naar Valkenburg om naar de Amstel Gold Race te kijken. Mijn zwager had nog een Cube staan en zo maakten wij de afspraak om dat jaar erop samen de AGR te gaan fietsen. Toen heeft het fietsvirus mij te pakken gekregen.

Nu 4 jaar verder heb ik de iets te grote Cube ingeruild voor een Sensa waar ik helemaal blij mee ben. En naast de racefiets is er inmiddels ook een mountainbike bijgekomen (dit komt mede door het enthousiasme van Inge). Het leuke van fietsen vind ik, is dat er altijd mooie nieuwe plekken in de natuur te ontdekken zijn en aangezien ik graag buiten ben is fietsen een hele leuke hobby/ontspanning. Het liefst fiets ik in bosrijke omgevingen of langs de kust.

Naast dat ik mij bezig houd met fietsen werk ik op woonvoorzieningen voor mensen met autisme. Ook dit vind ik een leuke uitdaging.

Inge


Leeftijd: 38 jaar
Fietsen: Sensa Livigno,
Cannondale Habit,
Cube Axial

Op mijn 14e ben ik gaan wielrennen. De racefiets heb ik na een paar jaar ingeruild voor een mountainbike, omdat bos wat mij betreft leuker is dan asfalt. Jaren heb ik niet gefietst tot ik in 2015 weer in aanraking kwam met mountainbiken. Na 1 clinic was ik ‘om’ en heb ik een betaalbare hardtail van Sensa aangeschaft. ‘Eerst maar eens zien of ik het over een half jaar nog steeds leuk vind’, dacht ik toen. Na anderhalf jaar kwam er een fully bij, ook omdat ik het in mijn hoofd had gehaald om in september 2018 mee te doen aan Duchenne Heroes (in 7 dagen van De Belgische Ardennen, via Duitsland en Luxemburg terugfietsen naar Nederland) en een fully dan echt geen overbodige luxe is. Om op hartslag te kunnen trainen was er ook nog een racefiets ‘nodig’, dus die kwam er een jaar later ook nog bij.

Inmiddels ben ik verslaafd aan vooral het mountainbiken. Ik geniet van de natuur om me heen en hou van de adrenaline bij het keihard naar beneden knallen over wortels en rotsen. Als er niet gefietst wordt ben ik te porren voor kamperen, hiken, kajakken en kampvuurtjes.

In het dagelijks leven werk ik als managementassistent, freelance als fotograaf en schrijf ik over fietsen op www.gearlimits.nl